Masa mengandung, jumpa dr, mesti dapat Obimin..
Tau tak obimin tu supplemen?


walaupun org Malaysia panggil ubat tambah darah.
Tapi sayangku.


itu bukan ubat tapi supplemen.

Pernah tak ada anemia, kurang sel darah merah dan dapat B 12, vitamin C, Folic acid, iron?


Rakyat Msia panggil 4 serangkai?


Itu ubat tambah darah.

Tapi itu suplemen sebenarnya.


Pengambilan supplemen merosakkan organ?


Saya setuju dan tak setuju!!


Saya pernah menjadi anti-supplemen satu masa dahulu. Bukan kerana saya tak suka supplemen, tapi:


1)Saya anti supplemen yang tiada kajian dan pembuatannya dari bahan sintetik. Ini suplemen yang membahayakan kesihatan.


2)Saya anti penggunaan herba supplemen tradisional yang tak dikaji sepenuhnya dan diamalkan oleh masyarakat Malaysia secara overdose sehingga membebankan buah pinggang.


Pernah dengar Tongkat Ali? Akar dewa? Dan lain2?


3)Saya anti supplemen yg dicipta dibawah satu kilang dengan brand pelbagai. Tapi siapa saintis yang cipta produk ini. Apa bukti kualiti dan bebas side effect?


Saya akui the best source of vitamins are from natural food.
Kalau korang mampu amalkan makanan sihat, saya happy sangat dengan anda.


Tapi tak dapat dinafikan masyarakat Malaysia bukanlah pengamal makanan yang sihat.


Osteoporosis?
High cholesterol?
Kencing manis?
Ambik minyak Zaitun tak?
Kurang zat besi?


Sesetengah masalah memang perlukan supplemen.
Tak dapat dielakkan.


Tapi bukan semua orang perlukan supplemen.
Walaupun saya amalkan Shaklee kerana supplemen ini adalah dari organic, bukan sintetik.


Dicipta oleh pakar perubatan dan saintis diiktiraf dunia.
Serta dikaji side effect dan clinical effect on people after release.


Tak ada satu journal kaitkan dgn side effects.
Shaklee terjual di seluruh dunia even.


Kerana itu walaupun saya anti supplemen lain, saya hanya amalkan Shaklee.


Kalau ada saudara-mara saya amalkan supplemen lain, muka saya akan jadi bengis.


Kerana u r responsible on what you eat.
Kaji dulu sesuatu sebelum anda amalkan.
Kaji sendiri bukan dgr cerita orang yang tak pernah ada access to journal shaklee pun.


Jangan kerana marahkan orang jual, dibakarnya kilang..
Siapa kata supplemen merawat, memang salah!!


Siapa kata Vivix cure cancer, memang karut!
Take supplemen to be energetic and to stay healthier.
Jangan marahkan supplemen lain, dibakar semua supplemen terus.


Just because you hate something, doesn't give you the right to provoke others.
Sekian,
Master Cip
Anti supplemen tapi tak anti-Shaklee




Gelak tawa SHAKLEE~ SHAKLEE viral~

hai!

Assalamualaikum.

alhamdulilla siap berbuka dengan en comi~

hari ni kita berbuka dengan

⇨ nasi kerabu
⇨ ayam goreng
⇨ kueh
⇨ air milo
⇨ roti jala

pheew~kenyang yang amat.syukur.

erm...sekarang day by day nampak gayanya issue shaklee semakin hot!! PANAS!!!
scroll aje fb ka, page ka semua about shaklee~

issue viral ni kalau diikutkan bagus taw. semakin diviral semakin femes, so bila femes korang ghase??

semua product nak diviralkan .sebab apa, nak majukan, nak lariskan product deme. shaklee ni tak beganjak 1 pon langkah walaupon kome-kome duk viral yang bukan-bukan. sebab shaklee ni dah bertapak bertahun-tahun dan memiliki ujian clinical yang sahih bagi setiap vitamin.

kalau korang ghase korang tak percaya, ragu-ragu , korang dok usah lerr makan yep. tak rugi pon, sebab ramai lagi yang kat luar sana yang percaya teguh dengan shaklee.
Fie ni pon masih baru makan shaklee ni, baru (6 tahun) 

hari-hari dok telan benda alah vitamin ni.tak percaya?

hampa tengok bawah ni haaa...

ESP peberet jiwa raga..tak ada dalam pic sebab dia duk tempat tinggi di atas peti nun sana..malas pulak mek nk poi ambik.
hahaha.
kerana shaklee laa fie dapat selamatkan muka fie..even take time, slowly but proven menjadi dan selamat! alhamdulilla dengan izinnya..

FIERA DOLLAH

pada yang banyak cakap tu nie fie nak bagi sikit..heee~ 
nie fie ambik pic dari master herny.

^_________^
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
~HAHAHAHAHA~

kesian tak sempat cakap dah kena lempang.


yang issue rosak buah pinggang tu fie ada share pada post sebelum ni. explaination ada kat situ. baca yep. doc pon ada bagi penerangan.

BACA


Buah pinggang boleh rosak adalah bukan disebabkan oleh suplement. yang rosak adalah disebabkan gula! gula bahaya! makan dalam taw!
No automatic alt text available.
Tengok kat poster kat atas tu, mengatakan malaysia adalah no8 pembaham gula di dunia. Hambek kau, di dunia kot.

Then dekat link ni  www.kidneyfund.org plak  mengatakan DIABETES PUNCA UTAMA KEGAGALAN BUAH PINGGANG (ESRF/ESRD)

Image may contain: text
haaaa! korang dapat tak info?

CREDIT: MASTER HERNY


lekaih poi tengok kat meja ,dapur, peti korang ada berapa banyak gula?


so?


pandang-pandang dan selamat beramal.

^_______^



Fie

01879444479















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Join Us Now!