Masa mengandung, jumpa dr, mesti dapat Obimin..
Tau tak obimin tu supplemen?


walaupun org Malaysia panggil ubat tambah darah.
Tapi sayangku.


itu bukan ubat tapi supplemen.

Pernah tak ada anemia, kurang sel darah merah dan dapat B 12, vitamin C, Folic acid, iron?


Rakyat Msia panggil 4 serangkai?


Itu ubat tambah darah.

Tapi itu suplemen sebenarnya.


Pengambilan supplemen merosakkan organ?


Saya setuju dan tak setuju!!


Saya pernah menjadi anti-supplemen satu masa dahulu. Bukan kerana saya tak suka supplemen, tapi:


1)Saya anti supplemen yang tiada kajian dan pembuatannya dari bahan sintetik. Ini suplemen yang membahayakan kesihatan.


2)Saya anti penggunaan herba supplemen tradisional yang tak dikaji sepenuhnya dan diamalkan oleh masyarakat Malaysia secara overdose sehingga membebankan buah pinggang.


Pernah dengar Tongkat Ali? Akar dewa? Dan lain2?


3)Saya anti supplemen yg dicipta dibawah satu kilang dengan brand pelbagai. Tapi siapa saintis yang cipta produk ini. Apa bukti kualiti dan bebas side effect?


Saya akui the best source of vitamins are from natural food.
Kalau korang mampu amalkan makanan sihat, saya happy sangat dengan anda.


Tapi tak dapat dinafikan masyarakat Malaysia bukanlah pengamal makanan yang sihat.


Osteoporosis?
High cholesterol?
Kencing manis?
Ambik minyak Zaitun tak?
Kurang zat besi?


Sesetengah masalah memang perlukan supplemen.
Tak dapat dielakkan.


Tapi bukan semua orang perlukan supplemen.
Walaupun saya amalkan Shaklee kerana supplemen ini adalah dari organic, bukan sintetik.


Dicipta oleh pakar perubatan dan saintis diiktiraf dunia.
Serta dikaji side effect dan clinical effect on people after release.


Tak ada satu journal kaitkan dgn side effects.
Shaklee terjual di seluruh dunia even.


Kerana itu walaupun saya anti supplemen lain, saya hanya amalkan Shaklee.


Kalau ada saudara-mara saya amalkan supplemen lain, muka saya akan jadi bengis.


Kerana u r responsible on what you eat.
Kaji dulu sesuatu sebelum anda amalkan.
Kaji sendiri bukan dgr cerita orang yang tak pernah ada access to journal shaklee pun.


Jangan kerana marahkan orang jual, dibakarnya kilang..
Siapa kata supplemen merawat, memang salah!!


Siapa kata Vivix cure cancer, memang karut!
Take supplemen to be energetic and to stay healthier.
Jangan marahkan supplemen lain, dibakar semua supplemen terus.


Just because you hate something, doesn't give you the right to provoke others.
Sekian,
Master Cip
Anti supplemen tapi tak anti-Shaklee




Gelak tawa SHAKLEE~ SHAKLEE viral~

hai!

Assalamualaikum.

alhamdulilla siap berbuka dengan en comi~

hari ni kita berbuka dengan

⇨ nasi kerabu
⇨ ayam goreng
⇨ kueh
⇨ air milo
⇨ roti jala

pheew~kenyang yang amat.syukur.

erm...sekarang day by day nampak gayanya issue shaklee semakin hot!! PANAS!!!
scroll aje fb ka, page ka semua about shaklee~

issue viral ni kalau diikutkan bagus taw. semakin diviral semakin femes, so bila femes korang ghase??

semua product nak diviralkan .sebab apa, nak majukan, nak lariskan product deme. shaklee ni tak beganjak 1 pon langkah walaupon kome-kome duk viral yang bukan-bukan. sebab shaklee ni dah bertapak bertahun-tahun dan memiliki ujian clinical yang sahih bagi setiap vitamin.

kalau korang ghase korang tak percaya, ragu-ragu , korang dok usah lerr makan yep. tak rugi pon, sebab ramai lagi yang kat luar sana yang percaya teguh dengan shaklee.
Fie ni pon masih baru makan shaklee ni, baru (6 tahun) 

hari-hari dok telan benda alah vitamin ni.tak percaya?

hampa tengok bawah ni haaa...

ESP peberet jiwa raga..tak ada dalam pic sebab dia duk tempat tinggi di atas peti nun sana..malas pulak mek nk poi ambik.
hahaha.
kerana shaklee laa fie dapat selamatkan muka fie..even take time, slowly but proven menjadi dan selamat! alhamdulilla dengan izinnya..

FIERA DOLLAH

pada yang banyak cakap tu nie fie nak bagi sikit..heee~ 
nie fie ambik pic dari master herny.

^_________^
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
~HAHAHAHAHA~

kesian tak sempat cakap dah kena lempang.


yang issue rosak buah pinggang tu fie ada share pada post sebelum ni. explaination ada kat situ. baca yep. doc pon ada bagi penerangan.

BACA


Buah pinggang boleh rosak adalah bukan disebabkan oleh suplement. yang rosak adalah disebabkan gula! gula bahaya! makan dalam taw!
No automatic alt text available.
Tengok kat poster kat atas tu, mengatakan malaysia adalah no8 pembaham gula di dunia. Hambek kau, di dunia kot.

Then dekat link ni  www.kidneyfund.org plak  mengatakan DIABETES PUNCA UTAMA KEGAGALAN BUAH PINGGANG (ESRF/ESRD)

Image may contain: text
haaaa! korang dapat tak info?

CREDIT: MASTER HERNY


lekaih poi tengok kat meja ,dapur, peti korang ada berapa banyak gula?


so?


pandang-pandang dan selamat beramal.

^_______^



Fie

01879444479















SUPPLEMENT ROSAKKN HATI DAN BUAH PINGGANG?


Hai….hai..hai..


Assalamualaikum


Jumpa lagi kita pada hari ni di tengah hari yang indah ini. Cewahhh~ ^______^

Alhamdulilla hari ni masuk hari ke 11 puasa kan. Sekejap je masa berlalu. Syukur masih diberi peluang untuk menunaikan ibadah puasa pada tahun ni. Moga-moga ada sinar kebahagiaan di bulan Ramadhan tahun ni dan moga-moga cik fie cepat-cepat dapat anak. Amiin. Orang cakap bulan puasa ni doa mudah dimakbulkan, korang pon doakanla fie skali yep.😍


Oklah. Hari ni fie nak share sikit mengenai issue hangat dipasaran sekarang. Issue viral mengenai SUPLEMENT. Korang faham tak apa itu SUPLEMENT? Suplement itu bukan ubat taw. Suplement ni adalah makanan tambahan untuk mencegah kita dari penyakit, merawat, membantu kita untutk kekal sihat, cantik , menawan setiap masa. Kita perlu amal makanan tambahan/supplement sebelum kita terkena penyakit. Bukan makan bila dah sakit teruk baru nak cari suplement. Pastu bila makan 2, 3 hari tak dapat effect cepat salahkan suplement. Adil ke macam tu?


Suplement ni bagus jika kita amal dari awal. Sebab dia mencegah dari penyakit2 yang nak datang pada kita. Kita Cuma ikhtiar, yang lain kita berserah pada DIA. Dan bila kita dah terkena penyakit, suplement ni elok untuk MERAWAT, MEMBANTU untuk melegakan kesakitan anda tu. Tapi kesan dia kena la take time, sebab badan awak tu entah berfungsi elok atau tak. Suplement akan rawat step by step sebab tula dia take time untuk Nampak kesan. Selain itu awak kenala jaga pemakanan, persekitaran perlu bersih, minum air secukupnya, bersenam baru la cepat resultnya. Jangan ingat bila dah makan suplement hari ni esok terus sihat. Ni bukan barang kimia yang telan terus berkesan. Ok? Faham tak kat sini? 


Korang tu perlu faham betul-betul dulu. Kalau tak tahu bertanya, cari ilmu jangan jadi bodoh sombong duk share, viral hal entah apa-apa kesahihannya. 2, 3 menjak ni SHAKLEE dah jadi viral tetiba. Dulu pernah sekali viral mengenai seorang wanita share mengenai KANSER RAHIM dia mengatakan sebab vitamin shaklee. Bila HQ ambil tindakan, terus padam post dan minta maaf. So dari situ kita dah Nampak dah kan.


Sekarang plak dok viral mengenai VIVIX, HERBA LAX, dan macam-macam lagi. Kalau hampa rasa hampa dok caye hampa tak usah la makan. Ni dak, ntah2 yang duk viral, duk share tu la yang duk amal Shaklee. Kan kan.betul x?

ni la contoh 2,3 kerat yang dok viral.


  

Ni fie nak share sikit penerangan dari MASTER-MASTER yang berilmu dalam nutrisi,


                               

                             " SUPPLEMENT ROSAKKN HATI DAN BUAH PINGGANG?"

Sya ucapkn timakasih pd para Doktor perubatan yg prihatin pd masalah pesakit yg dtg bjumpa sbb amik salah supplements.

Bahkan yg lebih parah dan lebih ramai pesakit yg dtg rosak organ tubuh sbb amik bahan kimia dlm junk food dan makanan proses.Ada jga yg rosak organ sbb amik ubat yg salah.

Ramai kwn2 Doktor sperjuagan dgn sya semasa menuntut d Australia dulu menasihati yg sama.Mereka skrg sudah mjadi Profesor dan pengarah hospital.

Apa yg Doktor cakap tu betul bg supplement yg tidak asli dan tidak di uji secara klinikal.

Sejak 100 thn dulu shaklee mperjuangkn falsafah dan perinsip"back to Nature" dan "Products In Hormony With Nature And Good Health"..

Para full time saintis yg lebih dr 70 org terdiri dari pakar yg di iktiraf dunia perubatan(Scientific Advisory Board ).

Dlm buku Why Shaklee dan The Shaklee Difference ...Dr Bruce Miller(telah buat pyelidikan n kajian selama 30 thn) telah merumuskn 6 sebab kenapa dia endorse shaklee corporation(pd mulanye dia spt professional lain anggap sume supplement sama)

Shaklee telah wujud hampir 30 thn d bumi Malaysia dan telah mbantu ramai insan kecapi hidup yg lebih sempurna.Blum ada kes yg mengaitkn shaklee dgn keroskan organ dan buah pinggang.Klu ada kes pun sbb pesakit jga amik products yg pelbagai sblm ni.

Sya dan beribu ahli shaklee telah mgamalkn secara "mega dosing" lebih dr 25 thn..kesanye makin sihat dan tiada isu spt d atas.Klu ada kami ni yg kena dulu..sbb ada yg amalkn sampai 100 tablets sehari selama berpuluh thn!!

Smga pjelasan ni dpt bri sedikit pencerahan.

Anda sendiri leh geogle website shaklee dan scientifics papers dlm journal2 antarabangsa yg terkenal spt JAMA,Lancet dsb..lebih dari 100 published peer reviewed papers telah di published.

RUMUSAN PENTING:

Supplements penting
Yg lebih penting pilih yg tepat.

SHAKLEE: Always SAFE Always WORK Always GREEN



ok, dapat hadam? bawah ni plak penerangan dari Dr. Norman Norawi. Beliau mengatakan buah pinggang rosak adalah disebabkan GULA bukan SUPPLEMENT. sebab tu la hari hari tv duk iklan kurangkan gula dalam makanan.

Then dr juga mengatakan bahawa, dalam silibus kedoktoran tak ada mengenai suplement. means doc -doc kat luar sana semua tak semua mahir bab suplement. bukan fie yang cakap tapi Dr sendiri taw.
malahan sekarang kat luar sana ramai yang resign jatawan doctor dan join shaklee, then ada juga yang buat part time in shaklee .nak tahu sebab apa? sebab mereka dah kaji yang shaklee ni non -chemical dan selamat untuk diamalkan.







kalau korang nak tahu ni salah 1 yang doctor yang sudah FALL IN LOVE with shaklee.
kalau shaklee tak elok ,jadi kenapa mereka join shaklee. Betul tak?
korang fikirla sendiri ep. 



korang tu.dapat tak info yang fie show tadi? ok! ni plak fie nak share expaination dari our master plak.

Disebabkan Shaklee terlalu famous, jadi sentiasa di-viralkan, sy rasa ni perkara bagus ye :p

Sesetengah doctor kata suplemen bagus, sesetengah pulak kata suplemen bahaya. Pihak mana yg betul?

Dua-dua pihak PUN BETUL! Some doctor kata suplemen menjejas kesihatan kita, yes MEMANG ada JENAMA LAIN di pasaran mengandungi macam bahan kimia yg merbahayakan seperti pengawet, pewarna, dll. Ada juga doctor yg mengamalkan dan syorkan suplemen Shaklee, sebab mereka telah mengkaji lebih lanjut tentang ketulenan produk shaklee.

Walaubagaimanapun, jika doctor (ataupun mana2 pihak) yg belum cuba sesetengah produk
cadangan beliau hanya sesuai utk RUJUKAN. Cth, pernah ada seorang pegawai kata rakyat manusia boleh hidup dengan tanaman sayur Kangkung sendiri. Ni benarka pada hal org tu tak pernah hidup dgn tanaman sendiri (just contoh, tiada unsur politic here).

Adakah suplemen shaklee selamat diamalkan secara long term, tanyalah dgn pengunna yg dh lama amalkan. Family sy telah amalkan suplemen shaklee more than 20 years. Dan juga dr k.sow dlm video ni, telah amalkan suplemen shaklee 300biji++ setiap hari selama 20lebih tahun. Ni real testimonial membuktikan segala doubts in you
😚💖

Selamat Ber-Shaklee.


video




hurm...okla saiyang. setakat ni jela fie share ep.kita jumpa lain kali plak k.
fie nak rest sekojap..heee~

bye-bye.. nak shaklee? hello-hello la fie yep.







Fie
0187944479




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Join Us Now!