Mengawal Tekanan Darah Tinggi Dengan Shaklee!

Tekanan Darah (Hypertension)

Tekanan darah tinggi atau hypertension juga dikenali sebagai “silent killer” atau pembunuh senyap kerana ia tidak memberikan tanda-tanda symptom atau amaran seperti sakit gigi ataupun sakit belakang. Sekiranya tidak dirawat, ia boleh membawa risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia. Faktor-faktor yang mempengaruhinya termasuklah faktor seperti sejarah keluarga, umur, etnik dan gaya hidup seseorang tersebut. 

Tekanan darah yang sihat adalah pada paras 120/80 mm Hg atau lebih rendah.
140/90 mm Hg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi, tidak mengira usia seseorang itu. Angka pertama adalah tekanan sistolik iaitu tekanan apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh anda.Angka kedua ialah tekanan diastolik iaitu tekanan ketika dalam keadaan rehat.

Bagaimana Mengawal Tekanan Darah Tinggi Dengan Shaklee?


Pengambilan Suplemen yang berterusan mampu mengawal, mencegah dan mengatasi tekanan darah tinggi. Antara supplemen yang dicadangkan adalah:

  1. Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C – membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular.
  2. Carotomax, Vita-C dan Vita-E – gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas.
  3. Omega Guard – merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung
  4. Garlic Complex – mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.
  5.  


 
Jika kawan kawan ada sebarang soalan, boleh hubungi fie di
018 7944479  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Join Us Now!